ΚΡΥΠΤΗ

Η «ΚΡΥΠΤΗ» των επιθυμιών, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σχεδιασμένο στο πλαίσιο του ΕΟΤ και μελετημένο για να αντέξει σε ένα ενδεχόμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα. Το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με ειδικά μαξιλάρια από πολυουρεθανικό υλικό που απορροφά κραδασμούς και χτυπήματα κρατώντας πάντα ασφαλή όποιον βρίσκεται στο εσωτερικό. Στο κέντρο δεσπόζει μια κεντρική μονάδα με ενσωματωμένους αισθητήρες, υπολογιστή, δεξαμενή νερού και κυτία με άλλα παρελκόμενα που δίνουν στον διαμένοντα όλα τα απαραίτητα εφόδια για μακρά διαβίωση χωρίς να έρχεται άμεσα σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον του.
Η πόρτα της εισόδου – όπως και όλα τα παραπετάσματα – είναι θωρακισμένα και οπλισμένα με φύλλα μολύβδου. Ο χώρος είναι αδιαπέραστος από κάθε είδους ακτινοβολία και το άνοιγμα (φυσικός εξαερισμός και φωτισμός) που βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι κλείνει, σε ώρα ανάγκης, ερμητικά με περσίδα (πάχους 30cm από ατσάλι, επενδυμένο με φύλο μολύβδου).
Αν και συνιστά το πιο τρωτό σημείο της κατασκευής θεωρείται υποχρεωτικό από το πλαίσιο οδηγιών του ΕΟΤ αντίστοιχο άνοιγμα για τα δωμάτια ξενοδοχείου.

Ο σχεδιασμός και η μελέτη έγιναν σε συνεργασία τον Αρχιτέκτονα-Μηχανικό Τζώρτζη Αναστασιάδη, το εγχείρημα ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016 για το διαγωνιστικό σκέλος του περιοδικού αρχιτεκτονικής «Δομές».