Shift+/

shiftplusslash FB Cover

Οι Shift+/ (shiftplusslash) ξεκίνησαν το 2010 σαν μια πλατφόρμα συνεργασίας με σκοπό την κατανόηση και στη συνέχεια την εμβάθυνση στον κόσμο των γραφικών σε πραγματικό χρόνο. Η τελική μορφή ουσιαστικά των Shift+/ ήρθε το 2011 με την συνέργεια του Ιάσονα Γαβρηιλίδη, φοιτητή τότε του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, η διαδρομή αυτή αν και σύντομη μέχρι το 2013 μας όπλισε με δεξιότητες και μας εφοδίασε με γνώσεις σε ένα τομέα λίγο πολύ άγνωστο για εκείνη την εποχή στα ελληνικά πράγματα, αφού αυτά που επιβίωναν συνήθως-κυρίως στον χώρο των visuals- ήταν “κινούμενες ταπετσαρίες” ή στην καλύτερη περίπτωση pre-comped videos και found-footage.
Η δική μας επιδίωξη ήταν να αποκαλύψουμε σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό το δημιουργικό ενδιαφέρον και τη δύναμη που πηγάζει από την ανάδραση με τον ήχο και την διάδραση σε πραγματικό χρόνο και πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μέσο που θα διεύρυνε την αντιληπτική μας ικανότητα.

Ως βασικό εργαλείο στο πλαίσιο της συνεργασίας καθιερώθηκε το vvvv (για μια σειρά από λόγους που θα ήθελα να αναπτύξω κάποια στιγμή σε ένα ειδικό αφιέρωμα) και ως πεδίο δραστηριοποίησης εστιάσαμε στα visuals, αρχικά παίζοντας σε πάρτι, αργότερα σε συναυλίες φίλων και μετέπειτα σε πιο οργανωμένα “event” κάνοντας παράλληλα και τις δικές μας απόπειρες να εκφραστούμε καλλιτεχνικά.

Παράλληλα είχαμε ήδη την ανάγκη να διευρύνουμε το πεδίο μας και να εξερευνήσουμε κι άλλους χώρους όπως την δημιουργία μικρών εφαρμογών πιο κοντά στη λογική των game engine.

https://vvvv.org/sites/default/files/imagecache/large/images/img_1_help_BMPparser.jpg

όλο το σχετικό thread εδώ