ΚΡΥΠΤΗ

Η “ΚΡΥΠΤΗ” των επιθυμιών, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σχεδιασμένο στο πλαίσιο και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο  ΕΟΤ και μελετημένο για να αντέξει σε ένα ενδεχόμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα ή μια κρίση.
Το δωμάτιο είναι επενδεδυμένο με ειδικά μαξιλάρια από πολυουρεθανικό υλικό που απορροφά κραδασμούς και χτυπήματα κρατώντας πάντα ασφαλή όποιον βρίσκεται στο εσωτερικό του.
Στο κέντρο δεσπόζει μια κεντρική μονάδα με ενσωματωμένους αισθητήρες, υπολογιστή, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικούς χώρους που δίνουν στον διαμένοντα όλα τα απαραίτητα εφόδια για μακρά διαβίωση χωρίς να έρχεται άμεσα σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον ή άλλους ανθρώπους.
Η πόρτα της εισόδου – όπως και όλα τα παραπετάσματα – είναι θωρακισμένα και οπλισμένα με φύλλα μολύβδου.
Ο χώρος είναι αδιαπέραστος από κάθε είδους ακτινοβολία και το άνοιγμα (φυσικός εξαερισμός και φωτισμός) που βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι κλείνει, σε ώρα ανάγκης, ερμητικά με περσίδα (πάχους 30cm από ατσάλι, επενδυμένο με φύλο μολύβδου).
Αν και το άνοιγμα σε μία τουλάχιστον επιφάνεια, συνιστά το πιο τρωτό σημείο της κατασκευής θεωρείται υποχρεωτικό από το πλαίσιο οδηγιών του ΕΟΤ αντίστοιχο άνοιγμα για τα δωμάτια ξενοδοχείου, παρ’όλ’αυτά είναι σχεδιασμένο ώστε να σφραγίζει αεροστεγώς, δημιουργώντας συνθήκες αρνητικής πίεσης στο εσωτερικό.

Ο σχεδιασμός και η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα-Μηχανικό Τζώρτζη Αναστασιάδη, το εγχείρημα ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2016 για το διαγωνιστικό σκέλος του περιοδικού αρχιτεκτονικής “Δομές” με τίτλο “Room18”, όπου για τεχνικούς λόγους τελικά δεν κατατέθηκε.