(Some) Random Summer Rain – Lowercut

Το 2014 σε συνεργασία με τους Lowercut είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω εργαλεία και τεχνικές όπως το kinect σε συνδυασμό με την συχνοτική ανάλυση για offline rendering μέσω του vvvv.

Το glitch και ο αναλογικός θόρυβος τύπου VHS είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του βίντεο στο οποίο χρησιμοποιείται κάτι παρόμοιο με τις προσεγγίσεις των point-clouds, είναι ίσως το πρώτο (αν όχι το μοναδικό βίντεο στα ελληνικά πράγματα) που συνδυάζει όλες αυτές τις τεχνολογίες δημιουργώντας ένα σύμπαν που διέπεται από μια εσωτερική συνέπεια.

Ένας από τους πρακτικούς λόγους που οδήγησαν στην χρήση αυτών των τεχνολογιών, είναι οι μοναδικές δυνατότητες που δίνονται στο κομμάτι της ανασύνθεσης της εικόνας, τις προσθήκης φανταστικών στοιχείων και της πολυπλοκότητας των σκηνών, διατηρώντας μια ενιαία γραφή και ένα αναγνωρίσιμο στυλ.

Οι λόγοι αυτοί σε συνδυασμό με τον ήχο των Lowercut και την πειραματική τους διάθεση έδεσαν εξαιρετικά σε έναν ασπρόμαυρο, κατακερματισμένο καμβά.

Το προτζεκτ περιλαμβάνει επίσης τη χρήση παραμετρικού animation και modeling και είναι αποκλειστικά CG (computer generated).

 

 

σχετικό άρθρο στο Avopolis από τον Στ. Τζιρίτα