SIMBIO

Τον Οκτώβριο του 2019 η επίσημη συμμετοχή του γνωστού ψηφιακού καλλιτέχνη Andrej Boleslavský στο Signal Festival (Πράγα), ήταν και η συνέχεια μιας εξαιρετικής συνεργασίας με τελικό σκοπό (αυτή τη φορά) την παρουσίαση του SIMBIO (μιας διαδραστικής εγκατάστασης – απευθυνόμενη κυρίως σε παιδιά) που πραγματοποιήθηκε στην αλέα της γκαλερύ Artisimi (γνωστή ως Lennon Wall).

https://www.instagram.com/p/B3h2vy3gNFn/?utm_source=ig_web_copy_link

Τόσο τα παιδιά όσο όμως και οι ενήλικες συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι μεγάλης κλίμακας, μπροστά από μια προβολή διαστάσεων 14μ x 4μ. Το καθρέφτισμά τους, σε αναλογία ένα προς ένα, ήταν η ψηφιακή αντανάκλαση της πραγματικότητας που τους καθιστούσε αυτόματα πρωταγωνιστές της προβολής. Χωρίς όμως να εξαντλείται απλώς σε μια ευρηματική απεικόνιση που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του volumetric filming, αλλά δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μεταφέροντας έτσι την δράση στην μεγάλη αυτή προβολή.

https://www.instagram.com/p/B3h0DPxg5u6/?utm_source=ig_web_copy_link

Με απλές χειρονομίες, φρούτα και άλλοι πολύχρωμοι και περίεργοι καρποί, εκτοξεύονταν από τα χέρια και τα πόδια των παιδιών, πλημμυρίζοντας το οπτικό τους πεδίο με χρώματα και σχήματα. Οι απρόβλεπτες διαδρομές των τρισδιάστατων αντικειμένων οδηγούσαν σε συγκρούσεις με αποτέλεσμα τη διαρκή τους κίνηση μέχρι να ξεφύγουν τελικά από τα όρια της οθόνης. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός μοναδικού ηχοτοπίου και ένα ξέγνοιαστο και απολαυστικό διάλειμμα για όλους τους επισκέπτες.

Αναλυτικότερα στο site του Signal Festival

Συντελεστές:

Andrej Boleslavský (concept / creative direction / technical direction / programming)

Κωνσταντίνος Νησίδης (artistic direction/programming)

Aid Kid (Μουσική και Σχεδιασμός Ήχου)

Daniel Sklář (φωτογραμμετρία)